top of page

lör 25 maj

|

Stora Hotellet

HILMA AF KLINT OCH DE HÖGA

En visuellt poetisk berättelse om vad som står i de anteckningar Hilma lämnade efter sig, av och med storyteller Elisabet Kedziora och visual artist Isak Burström.

HILMA AF KLINT OCH DE HÖGA
HILMA AF KLINT OCH DE HÖGA

Tid och plats

25 maj 2024 18:00 – 20:00

Stora Hotellet , Torget 8, 273 30 Tomelilla, Sweden

Om evenemanget

Stora Hotellet Tomelilla presenterar stolt årets första Picknick föreställning:

Hilma af Klint och De Höga

En visuellt poetisk berättelse om vad som står i de anteckningar Hilma lämnade efter sig, av och med storyteller Elisabet Kedziora och visual artist Isak Burström.

Kring förra sekelskiftet tog Hilma af Klint emot ett andligt budskap från högre andliga väsen. När hon dog lämnade hon 1300 målningar och 26.000 sidor anteckningar efter sig, ett verk som hon menade var heligt och som innehöll nya tankar för människor i framtiden.

Hennes konstnärskap har varit i hetluften de senaste åren men få har förkovrat sig i hennes anteckningar och i De Höga - de högre andliga väsen som hon skapade relation med och dedikerade sitt liv åt. Vilka var de? Vad är det för tankar de förmedlar? Och varför tar de kontakt?

I denna föreställning berättar Elisabet på ett berörande och performativt vis om djupet i Hilmas anteckningar. Hon gör detta mot bakgrunden av en poetisk film och live visuella effekter, skapade på plats av visual artist Isak Burström.

Föreställningen hade premiär på Zita Biograf i Stockholm. Röster från publiken:

“Elisabet tar Hilmas arbete in i 2020-talet”

“Du berättar så vackert till filmen som tar oss bortom tid och rum på ett fantastiskt sätt”

“Så vackert och med fingertoppskänsla."

“Fängslande musik och visualisering. Det som fångade mig var den inspirerande beskrivningen av andlighet och människans inneboende kraft.”

Elisabet Kedziora är filmare, storyteller och mystiker. Isak Burström är visual artist, teknisk talang och även han en sökare av de djupare mysterierna. Tillsammans driver de Esoterika Productions, ett independent filmbolag som 2024 är aktuella med dokumentärfilmen Kampen om Hilma af Klints Arv.

https://esoterika.productions/ www.elisabetkedziora.com www.rhythmicvisions.io

Efter föreställning öppnar vi upp för dialog mellan publik och Elisabet. Samtalet modereras av Clara Stjärna, XY - Xpress Yourself!

Vi önskar er varmt välkomna!

Lördag 25 maj 18.00-20.00

En picknick förställning innebär att du fyller din egen picknickkorg med det du vill äta & dricka under föreställningen. Vi har porslin, glas & bestick.

Entré: 250 SEK

Begränsat antal platser. Så säkra din plats genom att köpa förköp:

SWISHA till 123-121 13 74 SKRIV: Hilma

Share this event

bottom of page